25 augustus 2012

GUESTROOM | RONALD DE CEUSTER | MOVED GRID
GR1011 #002_01 GR1011 #002_02
De ruimtelijke tekeningen op de witte wanden zijn een weerslag van de bakstenen muren. Met purfoam heeft Ronald de Ceuster de voegpatronen van de bakstenen muren overgetekend.
Door de tekeningen te verplaatsen en daarmee te vervormen worden de beelden autonoom zonder dat zij hun relatie met de ruimte verliezen.
INFO : www.facebook.com/GR1011
WEBSITE: www.ronalddeceuster.nl
CURATOREN : Sibylle Eimermacher, Jeroen Glas, Oscar Lourens

MIR | GERARD KOEK | FOREST
Gerard Koek7Gerard Koek2
Voor M.I.R. ontwikkelde beeldend kunstenaar Gerard Koek een ruimtelijke installatie onder de titel: ‘FOREST’. Hoe worden de heterogene voorwerpen waaraan wij betekenis toekennen werkelijk verbonden? In veel van zijn werken stelt Gerard Koek begrippen als ‘herinneren’ en ‘vergeten’ centraal. Deze selectiemechanismen heeft de mens nodig om niet aan de stortvloed van beelden en indrukken die ons dagelijks overspoelen te gronde te gaan. Bepaalde gebeurtenissen en beelden slaan we op, andere vergeten we. Koek ziet onze herinneringsconstellaties als ons collectieve besef en daarmee als ons ware kapitaal. Koek lijkt hier dit herinneringsmechanisme in beeld te brengen. Talloze voorwerpen zijn opgenomen als onderdeel van een alles verbindende constellatie. Centraal hierin staat “de lokalisering van ‘het woud’ als bron van het narratieve verschiet. De plek waar niet alleen de verhalen (sprookjes, vertellingen) ontstaan maar ook de plek waar de uitgesproken woorden als echo terugkomen”. Evenals alle vorige kunstenaars in MIR laat ook Gerard Koek een nieuw, speciaal voor deze ruimte vervaardigd  werk zien. Het is een woud van ribben of het geraamte van een tafel met meerdere poten. Vóórdat ze grond raken, rusten ze op verschillende voorwerpen van variabele grootte , hetgeen de lengteverschillen van de ‘poten’ verklaard. Binnen dit rechthoekige ruimtelijke grid ontstaat zo een uitdagende evenwichtsconstellatie. Het is een spannend poëtisch beeld dat zich volledig meet met de ruimte. De bezoeker kan er omheen lopen, maar men kan er ook tussendoor of als het ware ‘in het beeld’ lopen.
INFO : www.mirproject.nl
WEBSITE : www.gerardkoek.com
CURATOREN : Alphons ter Avest & Rob Groot Zevert

KLEINE KAPEL | ADA DISPA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA
INFO : www.pinterest.com/brieked/
WEBSITE: www.disparada.eu
CURATOR : Brieke Drost

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s