28 juli 2012

MIR | ROB PAS MIR@Rob Pas 9_0MIR@Rob Pas 7_0

Rob Pas maakt filminstallaties. Rob is een liefhebber van S8- en 16mm filmprojectoren-geratel in combinatie met projectie.De techniek en het beeld. Rob Pas presenteerde in M.I.R.een filminstallatie met de titel: VOILA-CAPTURE15 (FoundFootage-film op twee schermen, zonder geluid) >>  Pas’ bewerkt gevonden film; hergebruikt het oude materiaal op zo’n manier dat er iets nieuws ontstaat. Het is niet dat het gevonden filmmateriaal veranderd, het blijft heel herkenbaar. Tóch moet je de manier waarop je naar film kijkt bijstellen…Voor deze gelegenheid werd het geluid verzorgt door DJ BDMNTN Intergalactic Space Tapes. DJ BDMNTN is het alterego van Anan Striker. Een DJshow anex performance. Striker draait gevonden en gekregen cassettes ( >> Found Footage) op ouderwetse  tapedecks! In de handicap van de stomme film neemt het beeld een loopje met vooringenomenheid. Rob filtert het beeldmateriaal als een filmjockey waardoor er een nieuwe betekenislaag op het projectiescherm verschijnt. De uitgeklede filmische beelden, de bijna stills schakelen zich aaneen tot een beeldend gedicht. Het projectiescherm is het gewelf van het tentdoek zelf, waardoor de beelden een onlosmakelijk geheel vormen met de architectonische setting. In de MIR geen filmprojectoren maar 2 beams die het gedigitaliseerde beeld projecteren. De beams draaien op zonne-en wind energie van MIR.
INFO : www.mirproject.nl
CURATOREN : Alphons ter Avest & Rob Groot Zevert
GUESTROOM | MARIJE VERMEULEN & JEROEN GLAS | CHROMA
GR1011 #001_01 GR1011 #001_02
Marije Vermeulen en Jeroen Glas tonen een cross-over muurwerk met de titel CHROMA. Als uitgangspunt nemen Marije en Jeroen de Chroma-Key kleuren zoals die gebruikt worden in de filmindustrie wanneer je achteraf extra beelden in de film wilt plakken. Marije Vermeulen legt de basis met een muurschildering in deze Rode, Blauwe en Groene kleuren (RGB) waarop Jeroen
Glas reageert met een digitale versie van die muurschildering.
INFO : www.facebook.com/GR1011
WEBSITE : www.marijevermeulen.com & www.jeroenglas.nl
CURATOREN : Sibylle Eimermacher, Jeroen Glas, Oscar Lourens

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s