29 september 2012

BLITZBAR is de nieuwe naam van de maandelijkse cultuurdagen op Buitenplaats Koningsweg, georganiseerd door Stichting G.A.N.G. en kunstenaars die wonen en werken op het terrein. Afgelopen zaterdag was het weer zo ver met zoals we inmiddels gewend zijn een boeiend programma verspreid over de verschillende kunstlocaties op het terrein:

 BLITZBAR | BART JANSEN | ORVILLECOPTER
bartjansen1 bartjansen2 bartjansen4
WEBSITE : You Toube & bartjansen.tv

MIR | JAAP KRONEMAN
Piano@@forte Jaap 2 Pianoforte@@ Jaap6
Jaap Kroneman is vooral onbekend gebleven met zeer uiteenlopend werk. Van het begin af aan is hij wars van thematiek, onderwerp, media, methode of catagorie: De enige constante in zijn werk is de piano. Deze constante is de dissonant die voorkomt dat de ogenschijnlijke willekeur van zijn werk als programma wordt opgevat. De piano is een terugkerend element in het veelomvattende non-oeuvre van Jaap Kroneman. Hij werkt al sinds jaar en dag aan een eigen compositie die hij op diverse gelegenheden en locaties ter gehore brengt. Zo ook in MIR. Hier heeft Jaap gekozen voor een concert van 2 piano’s waarbij hij de ene piano bespeeld terwijl de andere precies boven zijn hoofd hangt. De nog grotere piano hangt met zijn volle gewicht met katrollen in de nok van de tent. Als beeld levert dit al een fascinerende spanning op. De hangende piano werkt als 2e klankkast en ook diens snaren vibreren mee op de klanken van de spelende piano.
INFO : www.mirproject.nl
WEBSITE : www.hanswijninga.nl
CURATOREN : Alphons ter Avest & Rob Groot Zevert

GUESTROOM | ANNEKE INGWERSEN | PANORAMIC VIEW KKN
GR1011 #003_01

GR1011 #003_02
Panoramic View KKN is een site–specifieke lichtsculptuur waarin Anneke Ingwersen’s fascinatie voor het bewegen rond de eigen as ten grondslag ligt. In deze lichtsculptuur wordt het
panorama van de expositieruimte geprojecteerd op een manier vergelijkbaar met de Laterna Magica. Het beeld van de ruimte dijt echter in een langzame beweging uit en krimpt vervolgens weer in een doorlopende herhaling.
INFO : www.facebook.com/GR1011
WEBSITE : www.annekeingwersen.com
CURATOREN : Jeroen Glas, Oscar Lourens

KLEINE KAPEL | LIDEWIJ VAN EIJK
liedewij_van_eijk1
INFO : www.pinterest.com/brieked/
WEBSITE: www.liedewijvaneijk.nl
CURATOR : Brieke Drost

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s