30 mei 2015

Na twee natte edities eindelijk weer een stralende CODE ROOD! En dat was te merken aan de vele bezoekers, de MIR was er weer en nieuw in het assortiment: CODE ROOD BOOK, een popup bookstore met publicaties van (oud)deelnemers.

001Op weg naar het welkoms praatje…

002Iedereen staat in de startblokken!

DE KLEINE KAPEL | WILFRIED NIJHOF : BOLD
033a034a
Het werk van Nijhof toont een voorliefde voor ambacht, decoratie en het triviale. Zo richt hij zich in zijn keramiek onder meer op de basis van de decoratieve bloemcultuur; de vaas. De vaas als een object waar construeren en decoreren samenvallen. Het werk is stil en contemplatief. Resultaat van een proces waarin heel diverse motieven, soms uitersten, met elkaar worden vervlochten en verenigd tot een harmonieus geheel. In de kleine Kapel liet Nijhof naast zijn vaas-sculpturen ook enkele wandobjecten zien.
INFO : www.pinterest.com/brieked
WEBSITE : www.wilfriednijhof.nl
CURATOR : Brieke Drost

PORTIERSLOGE | MARIEKE GELISSEN : GIVEN THE SITUATION
053
054a
De afgelopen weken was de Portiersloge het werkterrein van Marieke Gelissen. Ter plekke zette ze haar performatieve onderzoek door; kleine tactiele handelingen die je zenuwuiteinden beroeren en onder de huid kruipen. Dit leverde een aantal nieuwe videowerken op die ze op 30 mei in de verschillende ruimtes van de Portiersloge presenteerde. Diezelfde ruimtes speelden daarin ook een belangrijke rol. Marieke Gelissen studeerde in 2012 af aan de Rietveld Academie. Ze woont en werkt in Amsterdam.
INFO : www.pinterest.com/portiersloge
WEBSITE : www.mariekegelissen.com
CURATOR : Mirjam Geelink

GUESTROOM | MISCHA RAKIER & AQUIL COPIER : SEMPER FI
018 017
De Amsterdamse kunstenaars Mischa Rakier en Aquil Copier werkten in de Guestroom aan een duo-presentatie, waarin een serie vlaggen werd getoond die de veranderende positie van het kunstwerk onderzoekt.
INFO : www.facebook.com/GR1011
WEBSITE : www.mischarakier.com & www.aquilcopier.nl
CURATOREN : Sibylle Eimermacher, Jeroen Glas, Oscar Lourens

CODE ROOD BOOK | nieuw!
029

Bij de GUESTROOM stond een tafel met daarop publicaties van kunstenaars die tijdens CODE ROOD exposeren of er in het verleden geëxposeerd hebben of anderszins betrokken zijn. Alle publicaties zijn ook de volgende keer weer te koop.

TRANSMUTE24 | NAAMLOOZZ
063
Naamloozz
067
Dennis Gunsing

Arnhemse straatkunstenaar Naamloozz laat overal zijn sporen na. Vol energie en inspiratie pakt hij uit in het lekkende en leegstaande slaapverblijf KKN24. Hij heeft in vier kamers en op het dak zijn stempel gedrukt. Kleurrijk, rauw, overdaad en humor. Tijdens de 2 rondleidingen waren ook de (semi)permanente werken van de andere Transmute24 kunstenaars te zien.
INFO : www.facebook.com/transmute24
WEBSITE : www.flickr.com/photos/transmute24
CURATOR : BiOP

MIR | RUTGER ZUYDERVELT : MACHINEFABRIEK
011 012
Rutger Zuydervelt (Rotterdam) is muzikant/geluidskunstenaar, vaak opererend onder de naam Machinefabriek. Hij onderzoekt het grensvlak van geluid en muziek in geconcentreerde elektronische improvisaties. Rutger brengt albums uit en gaat projecten aan met film, choreografie en beeldende kunst. De topografie van geluid en klank kent dalen en pieken; verloopt van verstilt, meditatief naar rauw en explosief. In MIR werden 3 live performances uitgevoerd van 15-20 minuten.
INFO : www.mirproject.nl
WEBSITE : www.machinefabriek.nu & www.soundcloud.com/machinefabriek
CURATOR : Alphons ter Avest

PROPOSALBASE | FLORA BUBERLE
0000
Het werk Zeven Gazebos van Flora Buberle wordt een plek waar je ongezien kan gaan mediteren. De eerste Gazebo heeft nog maar € 95,- nodig om gerealiseerd te worden. Gebouw 25 is het vaste informatiepunt van Proposalbase waar je live kan doneren voor oa. Zeven Gazebos!
WEBSITE : www.proposalbase.org
CURATOREN : Jeroen Glas & BiOP

STICHTING VERBORGEN LANDSCHAP | EXCURSIE TE PAARD
Zaterdagmiddag kon je mee met een excursie te paard. Landschapsarchitect Harro de Jong liet het Nationaal Park van een nét iets andere kant zien. Struinen langs bunkers uit WOII, voormalige spoorlijnen, merkwaardige boerderijen en verlaten vliegvelden. Alleen geoefende rijders konden mee.
WEBSITE : www.verborgenlandschap.nl
ORGANISATIE : Hans Jungerius & Caro Delsing

GARAGE ROYAL
074
Pizza au feu de bois, een lekker glas rosé, want het weer is oké, of natuurlijk een Stella van de tap!
WEBSITE: www.garage-royal.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s