30 november 2013

WOESTE GRONDEN #7

Dynamic Food ism Junior Foodshowroom | Blitzbar
Dynamic Food is een organisch eetcafé dat samenwerkt met de kleinere boeren uit de omgeving en streeft naar meer zichtbaarheid van de boer in de stad. Deze editie werkt Dynamic Food samen met Junior Food Showroom. – www.dynamicfood.nl / www.juniorfoodshowroom.nl
Dynamic Food is een project van Annelou van Griensven.

001

PORTIERSLOGE | ANAN STRIKER & MAARTEN HOOGENDIJK
015

016
Anan komt zichzelf overal tegen en dat is tegelijkertijd het onderwerp van zijn werk. Zijn naam, zijn helden, zijn carrière. Het komt allemaal aan bod. Gedreven herschept hij zijn wereldbeeld met behulp van paaltjes van de Kemperbergerweg, trofeeën uit het verleden, wegwerpartikelen en wc-papier. Hij bouwt, schildert en componeert met zelf geformuleerde regels een te gekke wereld.
Maarten is meer een filosoof. Bedachtzaam werkt hij aan zijn poëtisch oeuvre, waarin een verweerd zonnescherm een Rothko wordt, de kunstenaar zelf met regenbogen tovert en een eenzame ijsbeer verstrikt raakt in een hekwerk. In zijn jongste videowerk vervoeren overvliegende vliegtuigen betekenisvolle gedachtes. Ongemerkt leidt hij je binnen in een wereld waarin je haast onbewust afstand neemt van de waan van de dag.

INFO: www.pinterest.com/buitenplaatskon, www.maartenhoogendijk.com, www.ananstriker.nl
CURATOR: Mirjam Geelink

DE KLEINE KAPEL | MARCEL SWINT
006
007
Marcel Swint verzamelt sinds 2008 antieke ansichtkaarten; kleine artefacten met representaties van bouwwerken uit de negentiende en het begin van de twintigste eeuw. De gebouwen waar hij in is geïnteresseerd zijn in onbruik geraakt en gesloopt; door vernieuwingsdrang, gemeentelijk beleid of verloren gegaan door brand of menselijk falen. “Van elk gebouw verzamel ik zoveel mogelijk gezichtspunten om ze vervolgens te scannen en in transparante lagen over elkaar te plaatsen. Het nieuwe beeld dat zo ontstaat fungeert daarmee als drager voor het collectief geheugen. Het probeert een zo compleet mogelijk beeld te geven van het bouwwerk dat het ooit was.”
INFO: www.pinterest.com/dekleinekapel en www.marcelswint.com
CURATOR: Brieke Drost

MIR | SOPHIE DE VOS002

004
Het werk van Sophie de Vos draait om kwetsbaarheid en intimiteit. Niet alleen haar werk, maar ook het dagelijks leven is voor Sophie een zoektocht naar oprechtheid. De tentoonstelling I’M FINE (fotografie, film en een performance) ontstond naar aanleiding van de vraag: “Hoe gaat het?” en het niet altijd oprechte antwoord: “Goed.”
INFO: www.mirproject.nl en cargocollective.com/sophiedevos
CURATOREN: Alphons ter Avest, Rob Groot Zevert

GUESTROOM | MARIELLE BUITENDIJK
010

012
Marielle Buitendijk is gefascineerd door gecultiveerde beelden die symbool staan voor het sublieme, de menselijk macht en haar geschiedenis. In de afgelopen jaren maakte zij naast schilderijen ook driedimensionaal werk. Geometrische vormen en algoritme liggen aan de basis van haar sculpturen. Het werk verwijst naar imperfectie en de schoonheid hiervan.
INFO: www.facebook.com/GR1011 en www.mariellebuitendijk.com
CURATOREN: Sibylle Eimermacher, Jeroen Glas, Oscar Lourens

GEBOUW 26, KADERSCHOOL | KEES VAN LEEUWEN
018

022
Kees van Leeuwen (Haarlem 1986) verbleef in augustus en september 2013 in een caravan naast de Geheime Bunker. Deze bracht hij in kaart door middel van tekeningen, foto’s, kleimodellen en gipsafgietsels. In Gebouw 26 toont van Leeuwen een deel van het werk. Hij introduceert hierbinnen o.a. het begrip folded space; “ Een folded space kan leeg zijn, bijvoorbeeld in de vorm van een doos of een rol of pijp. Maar een folded space kan ook een regendruppel zijn en dan is hij gevuld.” (Kees van Leeuwen uit een interview met Peter Nijenhuis)
INFO: www.pinterest.com/geheimebunker en keesvanleeuwen.net
Curator: Rob Groot Severt

STOOKHUISJE | OOSTERLINGEN | GESPROKEN WOORD
Het Stookhuisje is een kleine, intieme ruimte met een hout-kachel. Uitermate geschikt voor de indringende voordrachten van Oosterlingen; een dichters-collectief met o.a. Estelle Boelsma, Marije Langelaar, Peter Brouwer en Menno Wieringa.

GEBOUW 26, KADERSCHOOL | DAGAFSLUITING & MYSTERY FILM
Peter Nijenhuis reflecteerde op eigenzinnige wijze op aangehaalde thema’s van Kees van Leeuwen. Uiteindelijk monde dit uit in een gesprek met hem daarover. Aansluitend was de ‘mystery film’ in samenwerking met Focus Filmtheater. Dit keer een fragment van ongeveer 20 minuten van één van de belangrijkste en invloedrijkste Russische regisseurs van de tweede helft van de 20e eeuw . Net als het verblijf van Kees van Leeuwen rond de Geheime Bunker, speelt deze film zich ook af in een ‘Zone’, een verboden gebied.
Curator film: Henk Bitter.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s