11 t/m 20 oktober 2013

Stichting G.A.N.G. organiseerde het Festival Verboden Landschap op de Buitenplaats Koningsweg. Een week lang excursies, lezingen, filmvertoningen, stamppot en natuurlijk kunst:

PORTIERSLOGE | LUUK VAN BINSBERGEN & JOLANDA MUILENBURG
Luuk van Binsbergen2DSCN2077
Tijdens het festival was er werk te zien van Luuk van Binsbergen. Met zijn blonde lokken en woeste uiterlijk is hij zeker op zijn plek in de bossen van de Buitenplaats Koningsweg. Hij heeft wel wat weg van een Viking. Recht vooruit, geen onzin, kom maar op met houtblokken die zo groot zijn dat ze vast een verhaal in zich dragen! Want dat is wat hij doet: hij maakt sculpturen van hout. Hij gaat eerst op zoek naar de juiste boom waarin hij een vertelling vermoedt, zeult hem naar zijn atelier en precies daar begint de worsteling met het enorme ding. Dat moet wel iets speciaal opleveren! Met een kettingzaag en her en der een beitel bevrijdt hij als het ware het verhaal uit een blok hout. Hij zaagt de bijzaken weg, en moet daarbij goed geconcentreerd te werk gaan. Hij heeft immers maar één kans: wat weg is komt niet meer terug. Van Binsbergen gebruikt fysieke kracht en fijnzinnige motoriek om zijn passie voor het materiaal op de ultieme manier te vertellen. Hij maakte tijdens het festival verschillende nieuwe beelden met hout dat afkomstig is uit het Verboden Landschap.

012
Jolanda Muilenburg heeft de ramen van de Portiersloge beschilderd met uit de hand gelopen bladmotieven en een grillig patroon van druipers. In de avond licht het groen op tussen het verticale bos van druipers.
INFO : www.pinterest.com/portiersloge/
WEBSITE : luukvanbinsbergen.nl & www.zet2.nl
CURATOR : Mirjam Geelink

GUESTROOM | MARTIN BRANDSMA | ABSENT
MartinBrandsma
MartinBrandsma1
Al jarenlang observeert Martin Brandsma de klapekster, een zangvogel ter grootte van een spreeuw met roofvogel-achtige eigenschappen. Hij wil binnentreden in de leefwereld van de klapekster door op verschillende manieren de klapekster te ‘ontleden’. Ontleden betekent iets uit elkaar halen, iets wat ook het principe van ‘verzamelen’ is; de verzamelaar ziet in de voorwerpen die hij verzamelt het daarin gedemonstreerde samenspel van de polen; overeenkomst en verschil. In feite is een verzameling een reeks aan variaties van één of enkele motieven. Tijdens het Verboden Landschap toont Brandsma 11 beelden onder de titel Absent. Ook nu wordt er een duidelijke relatie gelegd met de wetenschap, maar in deze verzameling en opstelling gaat het Brandsma vooral om te kijken naar de aanwezigheid van de afwezigheid.
INFO : www.facebook.com/GR1011
WEBSITE : www.martinbrandsma.nl
CURATOREN : Sibylle Eimermacher, Jeroen Glas, Oscar Lourens

DE KLEINE KAPEL | FUCKING GOOD ART & LON ROBBE
Fucking Good Art
No hell below us/Above us only sky‘ (Imagine John Lennon) Installatie Fucking Good Art (Rob Hammelijnck Nienke Terpsma), een doorlopende voorstelling van een uur; waarin de toeschouwer een serie spectaculaire transformaties van de kapel zal doormaken. Performer; Nina, stem; Lina, tekst; Fucking Good Art. De installatie die daarna overbleef was nog tot 18 oktober te zien en te horen.

LR
Kunstenaar Lon Robbé toont met Slight Return een videoloop waar je maar nauwelijks grip op krijgt. Steeds denk je dat het beeld wel helderder zal worden, en word je op het verkeerde been gezet. Een voel- en hoorbaar aanwezige camera maakt een ronde door een half leegstaand- half gemeubileerd huis, je ziet de ruimte desintegreren in bewegende pixels.
NFO : www.pinterest.com/brieked/
WEBSITE : www.fuckinggoodart.nl & www.lonrobbe.nl
CURATOR : Brieke Drost

MIR | WOUTER KLEIN VELDERMAN
Wouter klein veldermanDSCN1974
Tijdens de manifestatie is er werk te zien van Wouter Klein Velderman, die door Alphons ter Avest en Rob Groot Zevert van G.A.N.G werd uitgenodigd de MIR te gebruiken als sokkel voor zijn draagbalk gemaakt van vrachtwagenzeil.
INFO : www.mirproject.nl
WEBSITE : www.wouterkleinvelderman.nl
CURATOREN : Alphons ter Avest & Rob Groot Zevert

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s